ΠΡΩΤΕΑΣ – OPEN LAB – Ανοιχτή ξενάγηση για το κοινό κατά τη διάρκεια των εργασιών συντήρησης – Μάρτιος 2023 – Εθνική Γλυπτοθήκη

Στα παρασκήνια της Συντήρησης Έργων Τέχνης της ΕΠΜΑΣ, σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στην Εθνική Γλυπτοθήκη στο Γουδή πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες συντήρησης του ζωγραφικού έργου εμβληματικών διαστάσεων (4,45 x 8,45 μ) του Charles Luis Lucien Muller, με τίτλο «30η Μαρτίου 1814». 

Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκαν οργανωμένες ανοιχτές ξεναγήσεις για το κοινό, στο πλαίσιο του προγράμματος με το ακρωνύμιο ΠΡΩΤΕΑΣ (Δράση Εθνικής Εμβέλειας, Ερευνώ- Δημιουργώ Καινοτομώ Β’ κύκλος, κωδικός έργου Τ2ΕΔΚ-02428) το οποίο έχει ως στόχο να φέρει το ευρύ κοινό πιο κοντά στο έργο του συντηρητή και του ερευνητή έργων τέχνης. 

Το κοινό είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους Συντηρητές και να τους παρακολουθήσει κατά τη διάρκεια των εργασιών συντήρησης. Οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα ΠΡΩΤΕΑΣ, έλαβαν πληροφορίες για το επιστημονικό πεδίο της συντήρησης έργων τέχνης και ενημερώθηκαν αναλυτικά τόσο για τα προβλήματα και τις ενέργειες συντήρησης που υλοποιούνται στο έργο του Muller, όσο και για την ιστορία του.  

Skip to content